Понад триста політехніків-іноземців отримали «бакалавра» під час війни

326 іноземних студентів Національного технічного університету «ХПІ» із тридцяти країн світу отримали освітній ступінь «бакалавр». Захист дипломних робіт та складання кваліфікаційних іспитів проходили онлайн англійською та українською мовами. Десять студентів-іноземців захистилися на «відмінно». 

Ступінь бакалавра у ХПІ отримали представники з Туреччини, Нігерії, Конго, Туркменістану, Камеруну, Азербайджану, Узбекистану, Лівану, В’єтнаму, Монголії, Кот-д’Івуару та інших країн. Десять дипломників захистилися на «відмінно».

За інформацією директора Навчально-наукового інституту міжнародної освіти НТУ «ХПІ» Дмитра Кудія, серед випускників — багато талановитих і вже успішних людей. Так, Оріфджонов Акобірхон Абдувохід огли — 8-кратний чемпіон Узбекистану, 2-х кратний чемпіон світу та майстер спорту міжнародного класу з тайського боксу (муай-тай). Під час навчання в ХПІ він допоміг підготувати команду студентів вишу, які стали переможцями Відкритого чемпіонату Харкова з цього виду спорту. Його мета — розробити мобільний фітнес-трекер для підрахунку калорій та веб-сайт для тренувань у своєму спортивному залі. І у цьому, як стверджує юнак, йому допоможуть знання з комп’ютерної інженерії, отримані в НТУ «ХПІ». Шері Закаріа вже має практичні навички у розробці різноманітних програм для соцмереж. Він створив веб-сайт англійською мовою та блог із новинами для іноземних студентів за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія». Магсат Мамедов після закінчення ХПІ планує працювати інженером у газовій компанії Туркменістану, а Мекан Гелдієв збирається залишитись у Харкові та продовжити роботу в автомобільній промисловості, де все активніше використовуються комп’ютерне моделювання та віртуальні випробування при створенні фізичних прототипів автомобілів.

«Щиро вітаємо наших випускників-іноземців із цією знаменною подією! Бажаємо вам обрати саме той шлях, який приведе до якнайшвидшого професійного успіху та фінансового благополуччя. Нехай життя відкриє перед вами усі свої можливості! Впевнений, що більшість із вас поповнить лави наших магістрів і продовжить здобувати освіту в рідній Альма-матер — Харківському Політеху! Нехай швидше настане Мир! Слава ХПІ! Слава Україні!», — наголосив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.