Студентка ХПІ стала учасницею міжнародного форуму з інженерії у Тунісі

Студентка кафедри систем інформації НТУ «ХПІ» Єлизавета Королех взяла участь у Конгресі студентів та молодих фахівців IEEE R8 SYP CONGRESS (Туніс, 3-7 серпня). Захід був спрямований на обмін досвідом у сфері сучасних технологій та науковими рішеннями в інженерії. У межах події Єлизавета відвідувала воркшопи, пленарні сесії, екскурсії визначними пам’ятками Тунісу, мультикультурні заходи та інші. Серед учасників Конгресу були студенти та молоді фахівці із сорока країн світу!

Загалом, слухачам міжнародного форуму були доступні 8 воркшопів, з можливістю вибрати тему, що цікавить, а також три пленарні сесії, які охоплювали основні теми роботи IEEE — найбільшої у світі технічної професійної організації, яка займається розвитком технологій. Навчальні сесії проводили досвідчені професори. Крім того, у рамках форуму відбулися й культурні заходи, спрямовані на знайомство із національними особливостями різних країн світу.

«Однією із захоплюючих подій Конгресу стала мультикультурна вечірка. Кожна країна пропонувала продегустувати свої національні блюда, презентувала танець, пісню та інші особливості країни. Тут ми могли поспілкуватися у невимушеній обстановці. Крім того, було багато туристичних поїздок, від яких перехоплювало подих! Ми відвідали місця, де раніше було стародавнє місто Карфаген, заглибилися в історію стародавнього Тунісу. Залишки міста вражають своєю величчю», — поділилася враженнями студентка ХПІ Єлизавета Королех. Вона зазначила, що за підсумками участі у Конгресі здобула багато знань, цікавої інформації, а також розширила коло знайомств.

Довідка:

Конгрес студентів та молодих фахівців IEEE R8 — найбільша студентська подія, що охоплює Європу, Близький Схід та Африку. Він відбувається кожні два роки та збирає як студентів, так і молодих професіоналів. Головна мета — сприяння розумінню інженерії за допомогою різних технічних та культурних заходів, а також можливість нетворкінгу (обмін інформацією між людьми, об’єднаними спільними професійними чи особистими інтересами у неформальній обстановці). Серед спікерів — члени найбільшої світової професійної технічної організації з просування технологій IEEE, експерти з університетів (США, Іспанія, Латвія, Ірландія та ін.) та компаній різних країн світу.