Просування ХПІ в міжнародних рейтингах — Зустріч з представником британського агентства QS

5 лютого відбувся візит до НТУ «ХПІ» регіонального директора британського рейтингового агентства Quacquarelli Symonds (QS) в країнах Східної Європи і Центральної Азії Сергія Христолюбова. Мета — знайомство з університетом, а також обговорення питань, що пов’язані з подальшим просуванням харківського Політеху в рейтингу QS World University Rankings, де ХПІ займає провідні позиції серед українських вишів.

В рамках візиту Сергія Христолюбова відбулася зустріч із ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом, презентація Науково-технічної бібліотеки вишу, музею університету, а також унікальної програми НТУ «ХПІ» «Innovation Campus» для студентів-айтішників. Це перший в Україні проект, що працює на базі державного вишу, який об’єднує IT-навчання, школу підприємництва та коворкінг.

Ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол розповів також про участь харківського Політеху в розвитку стартап-руху України. Для цього було відкрито перший в Харкові стартап-центр «SPARK» для молодих вчених, студентів і школярів. Головне завдання Центру — підтримка ідей на всіх етапах розвитку: від розробки до її комерціалізації.

Регіональний директор британського рейтингового агентства QS Сергій Христолюбов подякував керівництву ХПІ за гостинність, зазначивши, що радий співпрацювати з «прославленим університетом, що посідає гідне місце у рейтингу кращих університетів світу».

«Ми намагаємося робити все, щоб міжнародна впізнаваність Харківського політехнічного інституту посилювалася. Такою ми бачимо свою роль, оскільки все, що ми робимо для рейтингів, потрібно університетам. Коли студенти дивляться на рейтинги, вони розуміють, які у них є можливості з точки зору отримання професійної підготовки за тими галузями знань, що їх цікавлять», — зазначив Сергій Христолюбов. Він підкреслив сильні показники НТУ «ХПІ» у міжнародному рейтингу, до яких, зокрема, відносяться: академічна репутація, репутація серед роботодавців, співвідношення кількості студентів і науково-педагогічного складу університету. Крім того, регіональний директор британського рейтингового агентства QS Сергій Христолюбов повідомив, що найближчим часом вийдуть нові предметні рейтинги, які будуть оцінювати комп’ютерні технології та інформаційні системи, де ХПІ має великий потенціал для участі.

Учасники зустрічі обговорили перспективи просування НТУ «ХПІ» у світовому рейтингу університетів QS World University Rankings і питання подальшої співпраці.

Довідка: Делегацію ХПІ представляли: ректор Євген Сокол, проректори — Андрій Марченко та Геннадій Хрипунов, завідувач та заступник Науково-дослідної частини вишу — Георгій Лісачук і Руслан Кривобок, заступник начальника відділу міжнародних зв’язків Олександр Василюк.